Zayıf akım sistemleri; yaşam kalitesini arttırmak ve güvenliğini yükseltmek için telefon, data, uydu, kamera, yangın ve benzeri sistemlerin gerekli tüm birimlerini içerir.
Yaşamın içerisinde iki nokta arasındaki en kısa yol telefon sistemlerinden geçer. Teknolojinin sınır tanımayacağının ilk işaretleri telefon sistemleri ile verilmiştir.
Teknoloji bu günki gelişimini, veri iletiminin basılı materyal üzerinden sanal ortama taşınmasına borçludur.
Bilgisayarlar arası veri alışverişleri, uzak bilgilere çok kısa sürede ulaşılması, ulaşılan bilgilerin kontrolü, barkod sistemleri, e-postalar, sms ler, uzaktan kontrol edilen makine ekipmanlarının fonksiyon süreklilikleri (info ekranları, ATMler, uçak kontrolLeri, Füzeler vs.) çevrilen bir numaranın doöru çalması, data sistemlerinin görevlerini şadlıklı yürütmesi ile gerçekleştirilebilmektedir.
Konforu ve bedenisi en yüksek bilgiler; görsel ve işitsel senkronizasyonu sağlanmış olarak sunulanlardır. Erişilebilir ve anlaşılabilirliğinin kolay olması, popülaritesini her geçen gün pekiştirmektedir.
TV sistemlerinde kayıt teknolojileri farklı olmakla birlikte, geniş alanlarda (kırsal alan) kablosuz erişim kullanılmaktadır. Bu nedenle uydular kanalı ile haberleşme en yaygın uygulamadır. Uydudan yapılan yayınlar, kullanıcıların koşullarına göre çeşitli yöntemler ile dönüştürülüp; Tekli veya çoklu kullanıma ve seyretme konforlarına göre izlenebilmektedir.
Tüm fonksiyonlarını sessiz, zahmetsiz ve vefalı olarak sürdüren sistemlerdendir. Performanslarını; çalışacakları ortamlara göre, uygun tasarım ve uygun kurulum kriterleri doörudan etkilemektedir.
Sistemin önceliği yaşam güvenliği olup, doğru tesis edilen sistemlerde emtia güvenliğini de sağlar durumdadır.
Kendi kendilerini denetleyip, teşhis koyabilen, tedavi edebilen ve durum raporları oluşturabilen özellikleri ile oluşabilecek risklerin en erken ve en kısa sürede bertaraf edilmelerini sağlamaktadırlar.
Görüntü transfer eden, görüntüleri kayıt edip saklayabilen ve belirlenmiş bir senaryonun sürekliliğini yorumsuz sağlayabilen sistemlerdir
Olayların oluşumunda tarafsızca tüm görüntüler, sesler, renkler ve diğer ayrıntıları olabildiğince saklayıp tekrar yayınlayabilmesi; güvenirliliğinin üst düzeye çıkmasında en önemli etkendir.
Hızla gelişen teknoloji; CCTV sistemlerine, neredeyse düşünce okuyabilen bir fonksiyon kazanmış durumdadır. Kırmızı ışıkta geçen araç kimliği, yangın riski artan alan bilgisi, güvenlik riski taşıyan kişi tanıyabilme yeteneği, önceden tanımlanmış kişi takip kabiliyeti, alan sayma, yüz sayma, yüz karşılaştırma, mesafe ölçme, zaman tanımlama, sistem kontrol etme, eş zamanlı bilgi paylaşımı, yetkilendirme, raporlama, noktasal hikaye oluşturma, birden çok filtre oluşturma, alarm senaryolarında sınırsız seçeneklerinin yanı sıra hayal gücünün sınırlarıyla orantılı servisler sunabilmektedir.
Anons sistemleri en yaygın bilgilendirme sistemleridir. Yapılarda sesli bilgilendirme çok yoğun kullanılan sistemler değildir. Bu sistemler sesli anons yapılmadığı zamanlarda, isteğe bağlı tek merkezli veya bina içinde oluşturulacak lokasyonlarda birden çok merkezli müzikyayın sistemleri olarak kullanılmaktadır.